dania mięsne
-
Marynowanie - praktyczny poradnik. Poznaj sekret kruchych i aromatycznych potraw mięsnych
Marynowanie pozwala wydobyć z mięsa, grzybów i warzyw wszystko, co najlepsze: aromat, kruchość i doskonały smak. Na czym dokładnie polega ten proces? Jakich...
-
Kotlet szwajcarski, czyli cordon bleu ma stosunkowo krótką historię. Jak go poprawnie przygotować?
Kotlet szwajcarski to wyjątkowe danie, które zachwyca smakoszy na całym świecie swoją niepowtarzalną kompozycją. Cienka warstwa mięsa delikatnie panierowana ...
-
Kotlety siekane doskonale sprawdzą się na obiad. Wystarczy kilka składników, by stworzyć niezapomniane danie!
Kotlety siekane to dość proste w przygotowaniu danie, które zaskakuje jednocześnie swoim wyjątkowym smakiem. Receptura daje możliwość niezliczonych kulinarny...
-
Kotlet de volaille swój wyjątkowy smak zawdzięcza prostemu zabiegowi. Jakiemu?
Kotlet de volaille to soczysta pierś z kurczaka, doprawiona delikatnymi przyprawami, która wzbudzi apetyt każdego smakosza mięsa. Masełko wylewające się ze...
-
Kotlet po parysku to podobno lepsza wersja schabowego. Sprawdź ten przepis i przekonaj się!
Kotlet po parysku jest delikatniejszy od klasycznego kotleta schabowego. Panierka bez bułki tartej sprawia, że kotlety są lżejsze i nie zawierają tyle...
-
Zapiekanka z ciasta francuskiego w wersji wege i mięsnej to super pomysł na szybki obiad
Zapiekanka z ciasta francuskiego - jak zrobić pyszne danie dla każdego? Poznaj różne pomysły na doskonały codzienny obiad lub na luźne spotkania ze znajomymi...
-
Kotlet schabowy, czyli król niedzielnego stołu. Co zrobić, żeby mięso było miękkie?
Kotlet schabowy to nieodłączna część kuchni polskiej, w której soczyste mięso wieprzowe otoczone jest chrupiącą panierką. Smażony na oleju lub smalcu i...
-
Konfitura z czerwonej cebuli to wytrawny dodatek do dań, który warto mieć w swojej spiżarni
Konfitura z czerwonej cebuli delikatnie karmelizowana i z dodatkiem aromatycznych przypraw to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jej głęboki, słodko-kwaśny sm...
-
Indyk pieczony w całości: nie tylko od święta!
Indyk pieczony w całości to starannie przygotowana potrawa, która będzie prawdziwą gwiazdą Twojego stołu, wzbudzając zachwyt zarówno pod względem wyglądu, ja...