masło
-
Masło jest zawsze miękkie i nie jełczeje. Tak przechowują je Francuzi
Z pozoru plan na przechowywanie masła może wydawać się prosty. Okazuje się jednak, że Francuzi opatentowali całkiem zaskakującą metodę na magazynowanie...
-
Jak przechowywać masło? Przez to traci kolor i smak. Dzięki temu będzie świeże i miękkie
Masło wyjęte z lodówki jest twarde jak kamień i trudno je rozsmarować, zwłaszcza na świeżym pieczywie. Wiele osób zostawia więc kostkę na kuchennym blacie,...
-
Małe, tłuste i problematyczne - gdzie wyrzucić opakowanie po maśle? Wyjaśniamy raz na zawsze
Każdego dnia generujemy różne problematyczne odpady, a jednym z nich jest opakowanie po maśle. Gdzie wyrzucić tego rodzaju śmieci? Wydawać by się mogło, że...
-
Już nigdy nie zrobisz ziemniaków inaczej. Dodaj do wody, a będą kremowe i ugotują się szybciej
Jak ugotować ziemniaki, żeby były smaczne? Wystarczy sięgnąć po jeden składnik, który prawdopodobnie masz już w lodówce. Dodany do gotującej się wody nie tyl...
-
Jak zrobić masło klarowane i czym różni się ono od zwykłego masła? Wszystko, co musisz wiedzieć
Jak zrobić masło klarowane i jak je wykorzystać w kuchni? Takie masło często pojawia się w różnego rodzaju przepisach jako niezbędny składnik potrawy. Czym...
-
Masło zdrowsze od margaryny? Ten fakt zaskoczy wiele osób. Eksperci rozwiewają wątpliwości
Od lat trwa dyskusja, na temat tego, który z dwóch popularnych produktów - masło czy margaryna z olejów roślinnych - jest zdrowszym wyborem. Oba są tłuszczam...
-
Czym różni się osełka od masła? Nie daj się nabrać. Podobieństwo jest tylko pozorne
Masło w wielu domach stanowi produkt codziennego użytku. Rosnące ceny tego artykułu dla wielu osób stanowiły motywację do szukania tańszych alternatyw. W ten...
-
Masło mojej babci bije na głowę te sklepowe. Zrobisz je w mig. W święta zachwyci wszystkich
Jak zrobić masło w domu? Jeśli nie chcesz wydawać na nie pieniędzy, przygotuj ten przysmak samodzielnie. Skład takiego masła będzie zdecydowanie lepszy niż w...
-
Masło czosnkowe w pięć minut. Przepis na aromatyczny dodatek do chleba i nie tylko
Masło czosnkowe ze świeżym pieczywem, a może jako dodatek do ryby? Poznaj najlepszy przepis na masło czosnkowe i dowiedz się, z czym je podawać.
-
"Podwyżki idą jak po maśle". Na kostkach masła pojawiły się zabezpieczenia
Ceny produktów spożywczych często są wyższe, niż byśmy tego chcieli, ale masło zdecydowanie bije rekordy pod tym względem. Okazuje się jednak, że u naszych...
-
Czesi oblegają polskie sklepy. Szukają jednego produktu. "Musieliśmy uciekać"
Ceny masła od zawsze wzbudzały sporo kontrowersji. W ostatnim czasie obywatele Czech wyjątkowo mocno odczuli zmiany rynkowe. Nasi południowo-zachodni sąsiedz...
-
Twarde masło już nie będzie problemem. Wystarczy je tym przykryć. Stanie się miękkie w kilka chwil
Zimne i twarde masło może być powodem niejednej frustracji. Na szczęście istnieją proste sposoby, które pomogą nam szynko zmiękczyć nasze masło. Co więcej, n...