mięso
-
Weź 2 kg łopatki i wsadź do słoików. Wkrótce sobie podziękujesz. Receptura babci z przepiśnika
Nasze babcie bardzo często przygotowywały mięso w słoikach, co miało swoje uzasadnienie. Ten popularny niegdyś specjał zachowywał świeżość przez długi czas....
-
Pierś z indyka zawsze wychodzi sucha? Zrób taką marynatę, a mięso będzie soczyste i pełne smaku
Dobrana z idealnie skomponowanych składników marynata do piersi z indyka, potrafi przenieść smak naszego dania na inny poziom. Nie tylko zresztą smak, ale te...
-
Przepis na szybki obiad. Pieczona pierś z kurczaka w pysznym sosie szybko zniknie ze stołu
Co można zjeść na obiad? Jeśli nie masz pomysłu na smaczny posiłek, a znudziły ci się już tradycyjne polskie potrawy, zajrzyj do zagranicznego menu. W kuchni...
-
Koniecznie wymocz schab w tej marynacie. Po usmażeniu kotlety będą soczyste i chrupiące
Przygotowanie idealnych schabowych to nie lada wyzwanie. Nierzadko zdarza się, że po usmażeniu są suche, a panierka zostaje na patelni. Jest jednak na to...
-
To mięso będzie najlepsze na grilla. Dzięki wskazówce od mojego taty zachwyci twoich gości
Co na grilla? Ważne, aby zawsze dobrać odpowiednie mięso i wiedzieć, jak prawidłowo je przyrządzić, by cieszyć się pysznym smakiem i pięknym aromatem....
-
Najlepsza marynata do karkówki i kurczaka z grilla. Mięso będzie miękkie i soczyste
Jak zamarynować mięso na grilla? To pytanie zadaje sobie wiele osób, które obawiają się, że karkówka lub kurczak wyjdą suche po usmażeniu. Jeśli chcesz...
-
Podróżni muszą uważać. Wprowadzono nowy zakaz w Wielkiej Brytanii. Za jego złamanie 25 tys. zł kary
Nowe przepisy wprowadzone przez brytyjski rząd mogą być sporym zaskoczeniem dla turystów - zakazano wwozu mięsa i nabiału z krajów Unii Europejskiej, nawet w...
-
Syty obiad dla całej rodziny na niedzielę i nie tylko. Karkówka pieczona z dodatkami. Palce lizać
Karkówka pieczona to bardzo pyszne danie obiadowe. Z uwagi na zawartość tłuszczu, po upieczeniu mięso jest bardzo soczyste, miękkie i rozpływa się w ustach....
-
Marynata do karkówki na grilla lub obiad. 3 warianty z różnych składników. Każdy znajdzie coś dla siebie
Marynata do karkówki sprawia, że mięso jest idealnie soczyste, aromatyczne i kruche. Optymalny czas marynowania oscyluje w granicach 12 godzin, ale gdy nie...
-
Ile może stać pieczone mięso w lodówce? Nie przekraczać tego terminu
Jak przechowywać pieczony schab? Jeśli zastanawiasz się, co zrobić z nadmiarem mięsa po świętach, to możesz schować je do lodówki. Pamiętaj jednak, że piecze...
-
Doprawiony z finezją boczek w aromatycznej otoczce. Idealny obiad dla bliskich. Robi się sam
Boczek pieczony to przysmak, który można spożywać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie smakuje z purée ziemniaczanym i surówką, ale pokrojony w cienki...
-
Mięso w zamrażarce może być już zepsute. Nie przekraczaj tego terminu "ważności"
W zamrażarkach wielu osób znajduje się mięso kupione na zapas lub to, którego nie udało im się w porę zużyć. Czy taki zabieg ma sens? Choć niektórzy są...