Sałatka królewska cieszy się dużym powodzeniem na wszelkiego rodzaju imprezach. Od urodzin, przez imieniny, aż do rodzinnych spotkań, jest zawsze idealnym rozwiązaniem kulinarnym. Jeśli jeszcze nie rozpocząłeś świątecznych przygotowań w kuchni, to idealnie się składa, podpowiemy Ci jak przygotować ten szlachetny przysmak, którym Twoi goście będą się zajadać.
Sałatka królewska to potrawa, która nie tylko dobrze smakuje, ale również wyśmienicie wygląda. Idealnie odgrywa rolę dania głównego jak i przekąski. Od lat znana i ceniona przez osoby, które nie lubią przeznaczać zbyt wiele czasu na gotowanie. Niesamowicie łatwa i szybka w przygotowaniu sałatka, będzie idealnym kompanem na Wielkanocnym stole. Do jej przygotowania będziesz potrzebować:
Efekt finalny z pewnością cieszy oko, i sprawia, że ma się ochotę natychmiastowo posmakować tego dania. Ponadto kolor żółty, który mocno dominuje w sałatce, idealnie zgrywa się z Wielkanocnymi barwami. Pomiędzy kolorowymi pisankami, szarym zajączkiem i żółtymi żonkilami - które towarzyszą nam w tym czasie dość intensywnie - królewska sałatka będzie doskonałym kompanem, który wniesie na nasze Wielkanocne stoły powiew świeżości.