Włączenie szparagów do diety przynosi wiele korzyści dla zdrowia. Są one doskonałym źródłem witamin z grupy B, które wspierają prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Znajdziemy w nich także minerały i błonnik pokarmowy. Przygotowanie szparagów jest banalnie proste. My proponujemy owinąć je w boczek. Dzięki temu są bogatsze w smaku i mają przyjemnie chrupiącą teksturę.
W sklepach możemy dostać zarówno białe, jak i zielone szparagi. Jakie szparagi na grilla sprawdzą się lepiej? My proponujemy postawić na zielone. Dlaczego?
Ta przekąska jest idealną opcją na ostatnią chwilę, bo jej przygotowanie jest naprawdę proste i szybkie. Jak zrobić szparagi z grilla? Na początku przygotuj składniki. Potrzebne będą:
Składniki już czekają, zatem pora dowiedzieć się, jak przygotować szparagi na grilla? Postępuj zgodnie z poniższą instrukcją:
Zobacz też: Czym przyprawić idealnego schabowego? Złoty dodatek to strzał w dziesiątkę! Nikt o tym nie wie
Warzywa zawinięte w boczek układamy na rozgrzanym ruszcie. Ile piec szparagi na grillu? Zależy to od ich grubości:
Szparagi powinny być miękkie, ale jędrne. Można sprawdzić ich strukturę, nakłuwając je lekko widelcem. Gotowe szparagi zdejmujemy z grilla, układamy na talerzach i serwujemy. Najlepiej smakują na ciepło.
Lubisz szparagi? Zapraszamy do udziału w sondzie oraz do komentowania.