Jeśli przed tobą trudny tydzień i wiesz już, że czasu na gotowanie będzie mało, to przygotuj pyszny obiad na dwa dni. Doskonale sprawdzi się kurczak w panierce, który po usmażeniu na długo zachowa swoją świeżość i aromat. Sprawdź, jak go zrobić i z czym podawać, żeby zaskoczyć swoją rodzinę.
Kurczak w panierce to klasyka gatunku, popularna nie tylko w restauracjach typu fast food, ale też na domowych stołach. Chrupiącą skórkę można przygotować na wiele różnych sposobów, a do najpopularniejszych z pewnością należy obtoczenie mięsa w bułce tartej lub pokruszonych płatkach kukurydzianych. To dobre metody, jednak mało aromatyczne. Jeśli chcesz, aby twój obiad był nie tylko smaczny, ale też bardzo wyrazisty i przywodził na myśl zagraniczną kuchnię, przygotuj panierkę z sera. Mowa nie o zwykłym wyrobie, a o włoskim parmezanie. Przygotowanie takiego kurczaka jest bardzo proste, a efekt zaskoczy nawet niejadków. Gotowe nuggetsy będą doskonałym pomysłem na dwudniowy obiad, ponieważ można je podawać z różnymi dodatkami, na przykład frytkami, puree ziemniaczanym, z miksem sałat lub samym sosem.
Zobacz też: Ile może stać makaron w lodówce, a ile ryż? Wielu popełnia błąd. Eksperci podają konkretne terminy
Składniki, jakich potrzebujemy do przygotowania panierowanych kurczaków, to:
Dziękujemy, że przeczytałaś/eś nasz artykuł.
Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google.
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!