Pomysłów na śniadanie jest wiele, ale jeden z nich szczególnie podbije twoje serce. Mowa o słodkich i rumianych placuszkach twarogowych. Robi się je szybko, a przepis jest bardzo prosty. Wystarczy zaopatrzyć się w dobrej jakości produkty, które znajdziemy w każdym sklepie. Placuszki będą świetne zarówno rano, jak i wieczorem jako lekka kolacja lub w formie przekąski.
Zwykle twaróg jest używany do przygotowania sernika, jednak to niejedyne jego przeznaczenie. Mało kto wie, że można zrobić z niego także pyszne i lekkie placuszki. Wystarczy zmieszać go z jajkami, cukrem oraz budyniem i gotowe. Placuszki smaży się szybko, więc w kuchni spędzimy maksymalnie 10 minut. Taki posiłek będzie bardzo pożywny, a przy okazji zdrowy. Kolejną zaletą placuszków jest to, że można je podawać na wiele różnych sposobów. Najlepiej smakują z takimi dodatkami jak świeże owoce, słodkie polewy, bita śmietana, czekolada czy masło orzechowe. W tym przypadku ogranicza nas tylko wyobraźnia.
Zobacz też: Przepis na placki ziemniaczane. Zetrzyj ziemniaki metodą 1:1. Będą cienkie i niezwykle chrupiące
Składniki, jakich potrzebujemy do przygotowania placków twarogowych, to:
Dziękujemy, że przeczytałaś/eś nasz artykuł.
Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google.