Przepis na masło orzechowe jest bardzo prosty. Nie musisz kupować go w sklepie, dzięki temu zaoszczędzisz. Domowy specjał jest naturalny, pyszny i bez zbędnych dodatków. Musisz zgromadzić jedynie cztery składniki, które są łatwe do zdobycia.
Wiele osób zastanawia się, jak zrobić domowe masło orzechowe. Przepis na ten przysmak nie jest skomplikowany. Co więcej, nie trzeba gromadzić dużej ilości składników. Produkty, których będziesz potrzebować to:
Domowe słodycze smakują lepiej niż sklepowe. Największa ich zaletą jest jednak to, że znamy ich skład. Masło orzechowe to przekąska, która poza smakiem uwielbianym przez wielu ma też dużo innych zalet. Jest m.in. źródłem białka roślinnego (ma nawet 30 g białka na 100 g), zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe omega-9 i omega-6, posiada dużo witamin i minerałów (witaminę E, witaminy z grupy B, magnez, fosfor, potas, cynk, żelazo).
Jak zrobić domowe masło orzechowe? Oto przepis:
Co można zrobić z masłem orzechowym? Oto kilka inspiracji:
Zobacz też: Jak wyczyścić solidnie zabrudzoną deskę? Temu trikowi należą się brawa na stojąco
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!