Magda Gessler znów szokuje cenami. W świątecznej budce restauratorki wydasz majątek

Grudzień w Polsce w wielu miejscach upływa pod znakiem jarmarków bożonarodzeniowych. Tak też jest w Warszawie, a tamtejszy jarmark co roku przyciąga do siebie wielu odwiedzających. Tegoroczne ceny jednak - jak można się domyślać - nie zachęcają. Szczególnie głośno jest o stoisku Magdy Gessler. Tam wydasz majątek nawet na zwykłą pajdę chleba.

Już pod koniec listopada w wielu miastach w Polsce ruszyły jarmarki bożonarodzeniowe. Ten w stolicy przyciąga do siebie mnóstwo mieszkańców i turystów, lecz nie są oni do końca zadowoleni. Wszystko przez ceny - jedne z wyższych można spotkać na stoisku Magdy Gessler. Restauratorka zaszalała. Żur za 75 zł to dopiero początek. 

Zobacz wideo Czy Lara Gessler wybiera się na film Holland? Wymowny komentarz

Więcej podobnych artykułów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl

Jarmark Bożonarodzeniowy w Warszawie. Stragan Magdy Gessler robi furorę

Jak niemalże co roku, na Starym Mieście w Warszawie odbywa się jarmark bożonarodzeniowy. To niepowtarzalne przedsięwzięcie, które przyciąga do siebie mnóstwo odwiedzających. Właśnie na jarmarkach jeszcze przed świętami możemy poczuć prawdziwą magię tego okresu i skosztować pysznych potraw. Niestety nie każdy może sobie pozwolić na takie rarytasy, ze względu na panujące ceny.

Jedne z wyższych na jarmarku w Warszawie spotkamy na straganie Magdy Gessler, który znajduje się tuż obok restauracji kucharki "U Fukiera". Znana restauratorka słynie z niepowtarzalnych w smaku dań, za które niestety trzeba srogo zapłacić. Jak ceny przedstawiają się na stoisku świątecznym? Czy u Gessler nadal wydamy majątek? 

Barszcz wigilijny Magdy Gessler kosztuje krocie. Idąc do stoiska restauratorki, weź sporo gotówki

Stragan Magdy Gessler w Warszawie cieszy się sporym zainteresowaniem, ponieważ niemalże każdy chce zobaczyć, jakie potrawy są serwowane u słynnej restauratorki oraz jak wyglądają ich ceny. W menu na stoisku widzimy ofertę dań na wynos oraz dań przygotowywanych na miejscu. Te na wynos można zabrać do domu i wykorzystać np. podczas kolacji wigilijnej. 

Jedna z pierwszych pozycji to m.in. kapusta z grzybami i pigwą - koszt takiego dania to 91 zł. Nieco tańszy okazuje się być bigos złoty na winie, który kosztuje 84 zł. Żur na prawdziwkach można zakupić za 75 zł, a barszcz czerwony jak rubin, na zakwasie za 65 zł. Ceny - jak widać - nieco przerażają, a czy potrawy robione na miejscu również są tak drogie? Tak, te przedstawiają się następująco:

  • barszcz czerwony jak rubin (podawany w kubeczku) - 17 zł,
  • mięsny krokiet w panierce - 17 zł,
  • jeden pieróg z kapustą i grzybami - 10 zł,
  • bigos świąteczny z grzybami i mięsem (podawany z kajzerką) - 25 zł,
  • gorący gulasz wieprzowy z papryką - 30 zł,
  • wystawny tatar - 27 zł,
  • tatar ze śledzia - 25 zł,
  • sałatka jarzynowa - 19 zł,
  • domowy smalec z kiszonym ogórkiem - 19 zł.
Więcej o: