38 zł za 5 połówek jajek. Ceny wielkanocnych przysmaków u Magdy Gessler w 2024 roku przeszły same siebie

Wielkanoc lada moment, więc wiele osób już sprawdza, jak w tym roku przedstawiają się ceny cateringów świątecznych. Stają się one jednak zarówno coraz popularniejsze, jak i droższe. Tegoroczne menu u Magdy Gessler zaskakuje. Faszerowane jajko za ponad 15 zł i kaczka za 193 zł to dopiero początek.

Współcześnie wiele osób jest bardzo zabieganych i niestety nie ma czasu na przygotowywanie dań na święta. Właśnie dlatego coraz większa część społeczeństwa chętnie korzysta z usług cateringów świątecznych. W ostatnich latach popularnością cieszą się w szczególności te od kucharzy-celebrytów. Catering od Magdy Gessler robi furorę, lecz nie tylko ze względu na smaku, ale również ze względu na cenę. Jak więc w tym roku przedstawia się menu i koszty dań na Wielkanoc? Niektóre pozycje mogą zaskoczyć.  

Zobacz wideo Plotek z wizytą u Magdy Gessler. Jak wygląda wnętrze restauracji?

Catering świąteczny Magda Gessler. W menu tradycyjne wielkanocne dania

Magda Gessler jest znaną polską restauratorką, kucharką i postacią medialną. Wielu uwielbia ją za charyzmę oraz gust, którego - jak wiadomo -  jej nie brakuje. Największą popularność uzyskała głównie dzięki programowi "Kuchenne rewolucje", gdzie podbiła serca widzów oraz pokazała, że z miejsca zapomnianego może powstać najpopularniejsze w okolicy. Ma także własne biznesy - Gessler jest właścicielką legendarnej już restauracji "U Fukiera" oraz dodatkowo prowadzi sklep internetowy "Delikatesy u Fukiera". Właśnie tam można aktualnie nabyć świąteczne dania na śniadanie wielkanocne. Jak kształtują się ceny?

 

Catering Magdy Gessler na Wielkanoc. Ceny mogą zaskoczyć

Samodzielne przygotowanie dań na święta w domu z pewnością jest o wiele tańszą opcją, lecz - jak wspominaliśmy - nie każdy ma na to czas. Jeśli więc w tym roku masz w planach skorzystać z cateringu świątecznego, na przykład tego od Magdy Gessler, zanim zaakceptujesz zamówienie, sprawdź płatność.

Wielkanoc kojarzy się większości z nas oczywiście z jajkami. W tym roku za te faszerowane pieczarkami i koperkiem (5 połówek) u Magdy Gessler należy zapłacić 38 zł. Z kolei jajka z farszem zawierającym polską szynką to już koszt 41 zł. Sałatka jarzynowa to kolejna potrawa, której nie może zabraknąć na stole. Taki rarytas na stronie "Delikatesy u Fukiera" kosztuje aktualnie 43 zł za 300 gramów. W menu nie zabrakło również 900 ml barszczu białego na zakwasie za 69 zł. Fani mięs także znajdą coś dla siebie - 0,5 kg schabu pieczonego ze śliwką to koszt 78 zł, a pieczona kaczka z antonówką to już wydatek 193 zł. 

Jak widać, niektóre z potraw zaskakują ceną, ale znajdą się również i takie, na które być może nawet warto sobie pozwolić. Z pewnością dania spod ręki tak doświadczonej kucharki będą smakowały wyśmienicie.

Więcej o: