Więcej o:

ser ricotta

  • Ricotta: ser w sam raz do kulinarnych eksperymentów! Poznaj jego sekrety

    Ser ricotta: delikatność i smak zamknięty w niewielkim pudełeczku Ricotta to jeden z najbardziej smakowitych i cenionych serów dostępnych na rynku. Jego delikatna konsystencja i wyjątkowy smak sprawiają, że jest idealnym dodatkiem do różnorodnych potraw. Słowo "ricotta" po włosku oznacza "ponownie

  • Szybko i smacznie, czyli przekąski z ciasta francuskiego. Trzy proste przepisy

    (świeży lub mrożony) 1-2 łyżki oleju 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 100 g sera ricotta 100 g sera feta szczypta soli, pieprzu i oregano Sposób przygotowania: Zaczynamy od podsmażenia cebuli, następnie dodajemy szpinak. Całość smażymy na małym ogniu. Po chwili dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę oraz sery

  • Farsz do naleśników na słodko, a może wytrawnie? Wybierz najlepszą opcję!

    szpinaku z kremowym serem ricotta. Dodaj do tego trochę startego parmezanu, szczyptę soli i pieprzu. Farsz meksykański z kurczakiem: Przygotuj kawałki kurczaka duszonego w przyprawach, a następnie dodaj do nich czerwoną fasolę, kukurydzę, pokrojoną cebulę i czerwoną paprykę. Całość posyp startym cheddarem

  • Awokado: jak jeść i cieszyć się jego smakiem?

    Oto kilka propozycji wykorzystania awokado na kanapce: Pomidory + rukola + awokado Serek kremowy + pomidor + awokado Ser ricotta + łosoś wędzony + awokado + rzodkiewka Masło + awokado + jajko + szczypiorek Hummus + awokado + granat + sezam Ser pleśniowy + awokado + miód Warzywa marynowane + awokado + jalapeno W