zakwas
-
Przepis mojej babci na zakwas na barszcz wigilijny. Zupa będzie pyszna i niezwykle wyrazista
Jak zrobić zakwas buraczany domowej roboty? Barszcz czerwony to jedno z najważniejszych dań wigilijnych. Wbrew pozorom, jego przygotowanie nie jest takie...
-
Jak wybrać dobry zakwas na żurek? Katarzyna Bosacka radzi, na co zwracać uwagę. Unikaj tych składników
Podstawą smacznego żurku jest zakwas. Zwykle przygotowuje się go na kilka tygodni przed świętami, jeśli jednak nie masz czasu, możesz zakupić gotowy w sklepi...
-
Chleb bez drożdży, czyli sztuka wypieku pieczywa bez wspomagaczy
Chleb bez drożdży to pyszna alternatywa dla klasycznego pieczywa. Wyrusz w kulinarne ekspedycje bez drożdży i odkryj fascynujący świat pieczenia chleba, któr...
-
Zakwas na chleb to podstawa domowego chleba. Jak go przygotować? Wystarczą dwa składniki!
Zakwas na chleb to tajemnicza mikstura, która od wieków stanowi nieodłączny element wypieku chleba. Odkryj, jak przygotować zakwas krok po kroku i dlaczego...
-
Sok z kiszonych buraków to skarbnica składników odżywczych. Kto powinien z niej skorzystać?
Sok z kiszonych buraków, intensywny w smaku i bogaty w składniki odżywcze, zdobywa coraz większą popularność wśród dbających o zdrowy styl życia. Bogaty w...
-
Chcesz zrobić zakwas na żurek? Jeszcze nie jest za późno. Pośpiesz się, a na Wielkanoc wyjdzie idealny
Jak przygotować zakwas na żurek? Czasu zostało już niewiele. Żeby zakwas dobrze sfermentował, potrzebuje trochę czasu, a Wielkanoc już za kilka dni, więc to...
-
Nigdy nie dodawaj tego do żurku. Te dwa popularne błędy mogą zrujnować święta wielkanocne
Żurek to podstawa wielkanocnego śniadania. Sposób jego przygotowania może nieco się różnić w zależności od naszych upodobań. Istnieją jednak pewne podstawowe...