Przepis na klasyczną pastę jajeczną to jedna z najbardziej popularnych wersji, z jakimi możemy się spotkać. Mimo swojej prostoty zdobyła ona wielu miłośników. Wystarczy kilka składników, aby cieszyć się nietuzinkowym smakiem i jeszcze lepszą konsystencją.
Klasyczna pasta jajeczna to dodatek w sam raz na domowej roboty chlebek. Przepis znajduje się tutaj:
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem:
Składniki, które są potrzebne do jej wykonania to:
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem. Zdjęcie ilustracyjne istock / iko636
Wykonanie:
Pasta jajeczna z awokado to dobry wybór zwłaszcza dla tych, którzy cenią sobie dobre składniki i którym zależy na zdrowym posiłku. Fit pasta jajeczna z awokado to świetny dodatek do kanapek. Można jeść ją także samodzielnie (na przykład na liściu sałaty lub na plastrach pomidora czy cykorii).
Pasta jajeczna – przepis z awokado:
Składniki:
Chleb z awokado Fot. Kasumi Loffler/Pixabay
Wykonanie:
Pasta jajeczna z makrelą lub tuńczykiem to nie lada gratka dla tych, którzy lubują się w rybach. Pasta smakuje wybornie z dodatkiem świeżo upieczonego chleba i swojskiego masła. Przepis na pastę jajeczną z tuńczykiem lub makrelą znajdziecie poniżej. Oto i sprawdzona receptura:
Składniki:
Wykonanie:
Dla wzbogacenia smaku pasty jajecznej z rybą możemy dodać do niej paprykę i kiszonego ogórka. Taką pastą możemy posmarować świeży chleb, wafle ryżowe lub pieczone warzywa.
Zobacz też: Omlet - przepis. Trik z papierem sprawi, że już nigdy nie przyklei się do patelni