Katering świąteczny Magdy Gessler w ogniu kontrowersji. "Jak dla kogoś za drogo, to może zrobić sam"

Boże Narodzenie już tuż tuż, co oznacza, że wiele osób szykuje się już na nadchodzącą kolację wigilijną. Nie każdy lubi jednak ślęczeć przy garach godzinami, więc część z nas decyduje się na zakup świątecznego cateringu. Jedna z propozycji wyszła od Magdy Gessler. Jednak ceny zszokowały internautów.

Jedna z najpopularniejszych restauratorek w naszym kraju przygotowała ofertę ze świątecznym cateringiem. Niestety cena może zwalić z nóg. Koszt za pełną ofertę dań sprawił, że internauci otworzyli usta ze zdziwienia. Odezwała się nawet Lara Gessler, córka Magdy Gessler. Wytłumaczyła, skąd wziął się taki, a nie inny cennik.

Zobacz wideo Plotek z wizytą u Magdy Gessler. Jak wygląda wnętrze restauracji?

Więcej podobnych artykułów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl

Catering świąteczny od Magdy Gessler. Cena po raz kolejny wzbudza kontrowersje

Już od jakiego czasu, przed każdymi świętami, Magda Gessler prezentuje nam swoje świątecznie menu. Zawsze podkreśla, że jest to idealne rozwiązanie, by cieszyć się przepyszną kolacją wigilijną bez konieczności stania w kolejkach i tyrania w kuchni. Zapisy na tegoroczny catering już się rozpoczęły. Widoczne są również oficjalne ceny za konkretne posiłki. I to właśnie to zaszokowało internautów. Wiele osób wzięło udział w dyskusji dotyczącej przepłacania za jedzenie u restauratorki. Zresztą nie był to pierwszy raz. Już od połowy listopada w sieci możemy natknąć się na wiele komentarzy dotyczących jej świątecznego menu, które zawiera 40 różnorodnych dań, w tym potrawy rybne, mięsne, wegetariańskie oraz desery. Ci, którzy zamierzają w tym roku uraczyć się daniami od restauratorki, powinni przygotować się na wydatek rzędu 2400 złotych. Na przykład, za pięć pierogów z kapustą i prawdziwkami zapłacimy 51 zł. Cały catering kosztować będzie przeszło 300 złotych więcej niż rok wcześniej. Do dyskusji o cenach postanowiła odnieść się Lara Gessler. 

Lara Gessler tłumaczy wysokie ceny cateringu świątecznego. Wpływa na to wiele różnych czynników

Córka Magdy Gessler postanowiła wyjaśnić, skąd wzięła się taka, a nie inna cena. W końcu Lara doskonale zna się na branży gastronomicznej. Jej wytłumaczenie może więc rozjaśnić niektóre aspekty. Podczas rozmowy z serwisem Pomponik, przyznała, że głównym czynnikiem wpływającym na cenę cateringu jest inflacja.

To jest taka główna rzecz. My zawsze po prostu korzystamy ze składników super jakości, więc to jest podstawa do tego, żeby to kosztowało tyle, a nie mniej. Ja cały czas mówię, że ani ja, ani mama nie jesteśmy zaborcze na wiedzę w żaden sposób, wszystkimi przepisami się dzielimy. Więc jeśli ktoś uważa, że jest za drogo, to może to sobie zrobić sam. Natomiast jeśli ktoś nie ma czasu, umiejętności, no to w razie czego my jesteśmy po to, żeby po prostu pomóc

Lara zaznaczyła również, że duże znaczenie ma znane w Polsce nazwisko i wysoka jakość produktów. Jak powiedziała, jej mama długo pracowała na swoją markę nie po to, by kasować tyle samo co osoby, które dopiero zaczynają. Stwierdziła, że "Jej praca, jej rozwój rok po roku, to jest gigantyczna inwestycja". Córka Magdy Gessler wyznała, że jej mama długo utrzymuje się już na rynku i kosztują ją to masę nerwów i zdrowia. Jak sama mówi:

Zarobiła sobie na nazwisko, które jest w tej chwili marką i daje jej tytuł do tego, żeby ustalić wyższe ceny
Więcej o:
Copyright © Agora SA