gotowanie
-
Tak wyglądał Robert Makłowicz w młodości. Fani zazdroszczą mu urody. "Fiu fiu fiu"
Choć program telewizyjny Roberta Makłowicza zdjęto z anteny kilka lat temu, to fani do dziś chętnie wspominają starsze odcinki. Można w nich zobaczyć nie tyl...
-
Rozstanie z Makłowiczem było dla niej ciosem. Dopiero później zrozumiała, że naprawdę było warto
Robert Makłowicz oraz Ewa Wachowicz przez wiele lat tworzyli zgrany duet, jednak z dnia na dzień rozstali się, a ich drogi się rozeszły. Dlaczego tak się sta...
-
Ten pyszny grzyb rośnie w Polsce i zachwyca swoimi rozmiarami. Może osiągnąć nawet 60 cm średnicy
Borowiki, podgrzybki, maślaki, kurki - to wszystko nic w porównaniu do tego ogromnego grzyba. Jego rozmiary są imponujące, a dobrze przyrządzony smakuje...
-
Wiemy, jak długo powinno gotować się grzyby. Dzięki tym radom będą świetnym dopełnieniem dań
Ile gotować grzyby? To pytanie zadaje sobie wielu amatorów grzybobrania. Odpowiednie przygotowanie tych leśnych skarbów jest konieczne, by zachować ich...
-
Kelnerka z "Kuchennych rewolucji" zdradza kulisy programu: Szukają sensacji, którą mogą wyłożyć
Szokujące "Kuchenne rewolucje" z 2017 roku do teraz są szeroko wspominane w mediach. Między innymi to właśnie w katowickiej restauracji "Le Papillon Noir"...
-
Robert Makłowicz wskazuje błędy przy gotowaniu węgierskiej potrawy. "Wtedy, to nie jest leczo"
Leczo to węgierska potrawa uwielbiana w Polsce. Wiele osób lubi modyfikować to popularne danie. Robert Makłowicz postanowił zdradzić, jak przygotować idealne...
-
Nie musisz zalewać go wrzątkiem, aby zeszła skórka. Wystarczy znać ten prosty trik na obranie pomidora
Z naukowego punktu widzenia pomidor jest owocem, chociaż ze względu na niską zawartość cukru jest uznawany za warzywo. Niezależnie od tego jak go określamy,...
-
Uczył gotować Polaków jeszcze przed Magdą Gessler. Tym się dzisiaj zajmuje Pascal Brodnicki
Pascal Brodnicki był niegdyś jednym z najpopularniejszych polskich kucharzy. Jego program w ramówce TVN był pierwszym tego typu i rozpoczął modę na programy...
-
Szykowanie grilla nie jest tak proste, jak się wydaje. Sprawdź, czy dobrze kroisz kiełbasę
Sezon grillowy rozpoczęliśmy już kilka miesięcy temu, jednak wakacyjna aura i piękna pogoda nadal zachęca do wspólnego grillowania z najbliższymi. Okazuje si...
-
Ogórki w tym wydaniu to idealna przekąska na zimę. Wystarczy użyć tych kilku tajnych składników
Ogórki to jedne z nieodłącznych symboli lata. Składają się one w 93% z wody, ale wciąż znajduje się w nich wiele witamin i składników mineralnych takich jak:...
-
Wiemy, jak zrobić dobre ogórki konserwowe. Z tym przepisem papieskie pikle będą chrupkie i jędrne
Jak zrobić dobre ogórki konserwowe? To pytanie zadaje sobie wiele osób, szczególnie latem gdy nadchodzi czas zbiorów tychże warzyw. Poznaj przepis na ogórki ...
-
Nie każdy wie, jak gotować bób. Odkąd stosuje trik mojej mamy, jest pyszniejszy niż kiedykolwiek
Bób to pożądane warzywo sezonowe, które pojawia się wczesnym latem i szybko znika na przełomie lipca i sierpnia. Choć nasiona można kupić w postaci mrożonej...