dania obiadowe
-
Kotlet z piersi kurczaka nie tylko na niedzielny obiad. Jak zrobić go inaczej?
Kotlet z piersi kurczaka to danie, które smakuje praktycznie każdemu, kto jada mięso drobiowe. Przyrządzany na wzór i podobieństwo kotleta schabowego,...
-
Pieczone ziemniaki z tartym serem i boczkiem - znakomity obiad lub przekąska na imprezę [PRZEPIS]
Pieczone ziemniaki to szybkie i smaczne rozwiązanie, gdy nie ma czasu i pomysłu na wymyślny obiad. Jak zrobić pieczone ziemniaki tak, aby tych kilka składnik...
-
Pesto z suszonych pomidorów. Koniecznie wypróbuj z makaronem i kolorowym pieprzem
Pesto z suszonych pomidorów to smaczny dodatek do wielu dań. Bazuje jedynie na kilku składnikach, ale idealnie dobrana kompozycja smaków sprawia, że pesto z...
-
Ryba na wigilię - królowa świątecznych stołów. Wypróbuj zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne przepisy
Ryba na wigilię to obowiązkowa pozycja na świątecznym stole. Choć każdy region Polski ma nieco odmienne "wytyczne" dotyczące wigilijnych potraw, to trzeba...
-
Zupa kalafiorowa jak u babci: smak dzieciństwa w Twojej kuchni!
Zupa kalafiorowa jak u babci - jak zrobić? Smaki dzieciństwa to coś, do czego wracamy w kuchni bardzo często. Zupa kalafiorowa to właśnie jedno z takich dań....
-
Czy obiad na Wszystkich Świętych można przygotować w jednym garnku? Pomysł na szybkie i pyszne dania
Zbliża się dzień, w którym wraz z bliskimi odwiedzimy cmentarze. Zastanawiając się, co podać na obiad na Wszystkich Świętych, warto rozważyć potrawy...
-
Co zrobić z dyni? Risotto dyniowe to prawdziwa petarda smakowa
Co zrobić z dyni? Sezon dyniowy w pełni, dlatego wielu z nas zastanawia się pewnie właśnie nad tym, co można przyrządzić z tych niesamowicie dekoracyjnych, a...
-
Chrupiące placuszki ziemniaczane na letni obiad. Klasyczny lekki przysmak w 15 minut
Chrupiące złociste placki ziemniaczane to jedna z klasycznych potraw polskiej kuchni. To sam smak lata i świetna propozycja na rodzinny obiad. Z naszym...
-
Jak zrobić nuggetsy? Te będą złociste i chrupiące, z soczystym środkiem
Nuggetsy z kurczaka to danie, które w restauracjach często znajdziemy w menu dla dzieci. Jednak to proste zdanie ze smakiem zjedzą osoby w każdym wieku -...
-
Sos z suszonych grzybów podany z duszonym mięsem i posiekaną natką pietruszki to poezja smaku!
Sos z suszonych grzybów podany np. z kawałkiem mięsa bądź jako dodatek do makaronu lub klusek śląskich to potrawa, którą znamy i uwielbiamy od lat. Aromatycz...
-
Zupa grzybowa z suszonymi grzybami to kwintesencja letnich aromatów. Nie odmówisz sobie dokładki!
Zupa grzybowa z suszonymi grzybami to prawdziwa królowa polskich zup. Suszenie grzybów to wielowiekowy element naszej tradycji kulinarnej, a dania z grzybami...
-
Kurki, czyli smak lata na naszych stołach. Makaron z kurkami znika z talerzy w mgnieniu oka!
Kurki to smakowite grzyby, które od wielu lat wykorzystujemy w naszej kuchni. Dania z kurkami to prawdziwe majstersztyki kulinarne. Kurki można podać na wiel...