pasta
-
Nie z ryby i nie z jajka. Pastę do chleba robię z fioletowego składnika. Ma nieziemski smak
Pasta z tego składnika to przysmak, który naprawdę warto wypróbować. Doskonale nadaje się do posmarowania na świeżym pieczywie, ale nie tylko. Pasuje do ryżu...
-
Domowa pasta curry to prawdziwy majstersztyk. Odmieni smak każdej potrawy. Robi się ją w mgnieniu oka
Nie każdy wie, że słowo "curry" wywodzi się od tamilskiego "kari", co możemy przetłumaczyć jako "sos" lub "potrawę z sosem". Pastę curry możemy wykorzystać...
-
Pasta z suszonych pomidorów. Koniecznie wypróbuj w wersji z makaronem i świeżą bazylią!
Pasta z suszonych pomidorów to przysmak, którego nie może zabraknąć Na Twoim stole. To wyjątkowa kompozycja smakowa, która skrywa wiele cennych składników...
-
Pasta curry. Jej smak znają wszyscy miłośnicy azjatyckiej kuchni. Do czego jej używać?
Pasta curry to niezwykle wyrazista w smaku i aromatyczna mieszanka świeżych warzyw z przyprawami. Najczęściej są to imbir, czosnek, ziarna kolendry, kumin,...
-
Zamiast szorować przypalenia, nałóż domową pastę. Twoje żelazko będzie lśniło czystością
Choć wiele osób nie przepada za prasowaniem, jest ono niezbędne, by nasze ubranie prezentowały się ładnie i schludnie. Niestety czasami wystarczy chwila...