pieczenie
-
Pieczone faworki hitem karnawału. Przepis dla miłośników lekkich deserów bez smażenia na tłuszczu
Pieczone faworki to doskonała alternatywa dla tradycyjnych chrustów smażonych na głębokim tłuszczu. Wersja z piekarnika pozwala cieszyć się tym klasycznym...
-
To najlepszy przepis mojej babci na domowe rogaliki z nadzieniem. Rodzina zjada je w kilka chwil
Nie ma nic lepszego niż domowe wypieki. Jeśli chcesz zaskoczyć swoją rodzinę i przygotować im pyszne śniadanie, zrób te chrupiące rogaliki z nadzieniem....
-
Ten piekarnik za 239 zł z Lidla potrafi więcej niż niejeden dużo droższy model. Co na to Ceneo?
Szukasz niedrogiego, kompaktowego piekarnika? W Lidlu jest teraz oferta na porządny sprzęt, który zastąpi niejeden kilka razy droższy, zwykły piekarnik.
-
Papier do pieczenia może być szkodliwy. To musisz wiedzieć, zanim wstawisz go do piekarnika
Papier do pieczenia ułatwia przygotowywanie posiłków i wydaje się niezastąpiony w każdej kuchni. Ale czy na pewno korzystasz z niego właściwie? Niewielkie...
-
Ile prądu zużywa piekarnik? Tyle kosztuje cię godzina pieczenia. Przez to możesz mieć wyższe rachunki
Piekarnik to jedno z najbardziej użytecznych i niezbędnych urządzeń w kuchni, ale również energochłonne. W dobie rosnących kosztów energii elektrycznej warto...
-
Funkcja grill w piekarniku nadaje potrawom soczystości, a także poprawia ich smak [PORADNIK]
Funkcja grill w piekarniku to bardzo duże ułatwienie, dzięki któremu nasze dania uzyskują idealnie soczystą i chrupiącą strukturę. Funkcja grill w piekarniku...
-
Przepis na biszkopt, który zawsze wychodzi. Nigdy nie opada i jest puszysty jak chmurka
Jak upiec dobry biszkopt, żeby nie opadał? Wbrew pozorom nie jest to takie trudne. Wystarczą świeże składniki i kilka prostych trików, a ciasto wyrośnie ci p...
-
Grillujesz i pieczesz w folii aluminiowej? A czy wiesz, którą stroną zawijać potrawy?
Folia aluminiowa ma mnóstwo zastosowań w kuchni. Nie każdy zdaje sobie sprawę, że strony folii aluminiowej różnią się od siebie i spełniają różne funkcje np....
-
Polski cukiernik robi najlepszą semlę w Sztokholmie. Pokonał w konkursie nawet Szwedów
Polski cukiernik Rafał Perz zwyciężył w międzynarodowym konkursie w Sztokholmie na najlepszą semlę. Okazało się, że piecze szwedzki przysmak lepiej niż sami...
-
Nie myl proszku do pieczenia z sodą oczyszczoną. Co jest lepsze? Nie warto ich stosować zamiennie
Przygotowując ciasto wiele osób korzysta z proszku do pieczenia, a gdy nie ma go pod ręką, sięga po sodę oczyszczoną. Czy rzeczywiście można używać tych...
-
Papier do pieczenia używany w ten sposób może być toksyczny. Producenci ostrzegają
Święta już tuż-tuż, a to oznacza, że już niebawem w kuchni będzie panował gwar. Do przygotowania tradycyjnych potraw i ciast często używamy papieru do...
-
Zamienia zwykły chleb w dzieła sztuki. Internauci zachwyceni nowym trendem. "To bardzo terapeutyczne"
W czasie pandemii wielu z nas odkrywało nowe hobby. Jedną z popularniejszych aktywności było pieczenie, a szczególnie dużym zainteresowaniem cieszył się chle...