kuchnia włoska
-
Sos boloński: włoska klasyka na talerzu. Dzięki tym dodatkom będzie wyjątkowy!
Sos boloński to sos mięsny, który wzbogaca swoim smakiem całą potrawę. Pochodzi z włoskiego miasta Bolonii i ożywia danie, nadając mu niepowtarzalny charakte...
-
Zupa neapolitańska, czyli włoski smak w polskim domu
Zupa neapolitańska to proste danie, które wykona nawet początkujący kucharz. W dodatku można z nią śmiało eksperymentować na wiele sposobów. Już dziś wprowad...
-
Carbonara, czyli włoskie przysmaki na Twoim stole! Sprawdź, jak zrobić oryginalną carbonarę
Carbonara to włoskie kultowe danie, którym zachwycają się ludzie na całym świecie. Nie ma chyba Włocha, który nie kosztowałby tejże potrawy. Sprawdź, jak łat...
-
Pizza neapolitańska, Focaccia i Calzone - włoskie przysmaki, których musicie spróbować
Włoska kuchnia przyciąga nie tylko różnorodnością smaków, ale również form, w których podawane są południowoeuropejskie specjały. Z ciasta do pizzy...
-
Aperol Spiritz - włoski drink z Prosecco i Aperolem, który podbija internet. Sprawdź, jak go zrobić
Aperol Spiritz to włoski drink wykonany na bazie Prosecco i Apreolu. Recepturę można wzbogacić o plasterki cytryny bądź pomarańczy. Obowiązkowym punktem są...