Magda Gessler radzi, jak przygotować się przed Wielkanocą. Tych przysmaków lepiej nie serwować

Wielkanoc już za chwilę, więc wiele osób szykuje tradycyjne potrawy oraz dom do przyjęcia gości. Każda gospodyni i gospodarz chcą, by dania smakowały bliskim. Magda Gessler zdradziła sekretny sposób na to, by wielkanocne śniadanie trafiło przez żołądek do serca.

Magda Gessler z reguły poucza i krytykuje, co można zaobserwować, oglądając odcinki "Kuchennych rewolucji". Popełnienie najmniejszego błędu pod okiem kucharki może skończyć się nie lada awanturą. W ostatnim czasie postanowiła jednak dać Polakom kilka rad w związku z nadchodzącymi świętami. Zdradziła, z czego powinniśmy zrezygnować oraz na co w szczególności zwrócić uwagę. Te dania według kucharki muszą znaleźć się na stole w Wielkanoc.

Zobacz wideo Szybkie strzały z Magdą Gessler, czyli moda, malarstwo i kreatywność

Co przygotować na Wielkanoc? Magda Gessler poleca te pozycje

Magdę Gessler większość Polaków kojarzy za sprawą programu "Kuchenne rewolucje", lecz to nie jedyny sukces celebrytki. Kucharka jest również właścicielką słynnej na cały kraj restauracji "U Fukiera", gdzie można zjeść pyszne dania. Wieloletnie doświadczenie w branży gastronomicznej sprawiło, że dziś spora część społeczeństwa ceni sobie opinie restauratorki. W ostatnim czasie postanowiła więc dać Polakom kilka rad tuż przed Wielkanocą. Co według kucharki warto przygotować na zbliżające się święta?

Cudowna sałatka jarzynowa, jajka faszerowane po polsku. Cudowne ciasta, mazurki, baby wielkanocne. Jeżeli naprawdę się tego przyłożymy od serca, to nie musi być tego dwieście. Niech będzie osiem dań, ale za to genialnych

- mówiła Magda Gessler w rozmowie z portalem Fakt.pl

Tradycyjne dania wielkanocne 2024. Według Magdy Gessler zasmakują pod jednym warunkiem

Wiesz już, jakie dania Magda Gessler poleca na Wielkanoc. To jednak nie koniec. W wywiadzie kucharka dała również Polakom pewną radę, która może sprawić, że potrawy na święta takie jak na przykład żur, będą smakowały wyśmienicie, jak nigdy dotąd. Celebrytka zwróciła uwagę na dobór mięsa i podkreślała, by w miarę możliwości na przykład kiełbasę czy szynkę pozyskiwać ze źródeł domowej roboty.

Na Wielkanoc nie podawajmy tego, co codziennie. Czyli może jednak warto pościć, żeby później zjeść szynkę. Tylko żeby ta szynka była naprawdę szynką. Trzeba poszukać jej w najlepszym wydaniu. Może ktoś ją urządzi dla nas z najbliższej rodziny? Może gdzieś ją znajdziemy w idealnej formie? Powinniśmy odsunąć się trochę od drobiu. Od tego typu rzeczy. Trochę pościć. Rzeczywiście. A potem na święta wielkanocne żur na białej kiełbasie. Zrobić sobie białą kiełbasę albo zamówić tam, gdzie ona jest faktycznie biała, a nie różowa z saletrą.

- mówiła restauratorka podczas wywiadu. 

Więcej o:
Copyright © Agora SA