Ceny w lokalach Magdy Gessler mogą przerazić niejedną osobę. Przy okazji tłustego czwartku pisaliśmy o kwocie, jaką trzeba zapłacić za jednego pączka od restauratorki. Pewien portal postanowił zapytać znanego smakosza Roberta Makłowicza, jak on zapatruje się na ceny w restauracjach Magdy Gessler. Nie pozostawił żadnych wątpliwości.
Dla wielu osób Robert Makłowicz jest prawdziwym guru, jeśli chodzi o kulinaria. Podróżnik cieszy się ogromną popularnością w mediach społecznościowych i ma spore grono oddanych fanów. Sam siebie co prawda kucharzem nie nazywa, jednak świetnie zna się na przygotowaniu najróżniejszych potraw, a w swoim życiu udało mu się skosztować potraw z niemal każdego zakątka świata. Niedawno dziennikarka portalu Jastrząb Post postanowiła zapytać go podczas Plebiscytu Bestsellerów Empiku, czy często jada w lokalach Magdy Gessler. Makłowicz odpowiedział jej, że nie dowiedział ich od naprawdę długiego czasu. Wszystko przez to, że rzadko bywa w Warszawie. Jak wyjaśnił, już wiele lat nie miał okazji spróbować dań Magdy Gessler. Dziennikarka postanowiła podpytać go również o bardziej kontrowersyjną kwestię, czyli o ceny w lokalach znanej restauratorki. Robert Makłowicz odpowiedział bez ogródek:
Dobre produkty kosztują, to po pierwsze. Po drugie, w internecie epatuje się różnymi rzeczami. Najłatwiej epatować cenami. Jeśli coś jest warte swoich pieniędzy, to dobrze. A jeśli coś nie jest warte, to konsument o tym decyduje
Magda Gessler zyskała największą popularność dzięki programowi "Kuchenne Rewolucje" emitowanemu na antenie TVN. Show można oglądać od 2010 roku, a w czasie jego trwania restauratorka odwiedziła niemal 400 lokali, które zwróciły się do niej o pomoc w pozyskaniu klientów i odświeżeniu swoich dań i wnętrz. Gwiazda przyjeżdża do nich z ekipą, by w ciągu czterech dni przyjrzeć się sytuacji i zobaczyć co jest nie tak. Później proponuje swoją wizję na zmiany dotyczące zarówno wystroju lokalu, jak i serwowanego menu. Oprócz tego jest również jurorką w programie "MasterChef" oraz właścicielką siedmiu restauracji.