smażenie
-
To będzie hit. Lidl sprzedaje płytę, która zmienia każdą mikrofalówkę w grilla. A co w Biedronce?
Marzy ci się chrupiący burger czy grillowane warzywa, ale nie posiadasz grilla elektrycznego? Lidl wychodzi naprzeciw tym potrzebom, oferując sprytne...
-
Polacy często na nim smażą. Eksperci ostrzegają. W wysokich temperaturach uwalnia toksyczne związki
Smażone potrawy są smaczne, ale mają nie najlepszy wpływ na zdrowie. Co więcej, wybór niektórych produktów może być przy tym szczególnie szkodliwy. Eksperci...
-
Jak smażyć grzyby? Poznaj proste triki kulinarne dotyczące obróbki grzybów
Jak smażyć grzyby? Smażenie grzybów to jedna z najpopularniejszych metod obróbki termicznej naszych ulubionych leśnych przysmaków. Smażone grzyby mogą być...
-
Czy można dwa razy użyć tego samego oleju do smażenia? Zwróć na to uwagę, nim spróbujesz zaoszczędzić
Czy zdrowo jest smażyć na oleju? Tak, jeżeli robisz to z głową. Wiele osób, chcąc zaoszczędzić, używa tego samego tłuszczu kilkukrotnie. To dość ryzykowny...
-
Dodaj do placków ziemniaczanych ten jeden składnik. Dzięki niemu już nie będą ociekać tłuszczem
Placki ziemniaczane to pyszne i proste danie, jednak nie są najlepszym pomysłem, jeśli jesteś na diecie. Aby nieco "odchudzić" tę potrawę, możesz dodać do...
-
Jeśli nie chcesz spędzić świąt z hydraulikiem, nie popełnij tego błędu. Gdzie wylać olej po smażeniu?
Podczas smażenia jedzenia pojawia się zasadniczy problem. Gdzie wylać zużyty olej? Choć wiele osób przelewa go do kanalizacji, nie jest to najlepszy pomysł....
-
Już wkrótce nastąpi koniec smażenia ryb w nadmorskich kurortach. To odpowiedź na paragony grozy
Smażona ryba i frytki to pozycja obowiązkowa podczas wakacji nad Bałtykiem. Paragony grozy zniechęciły jednak wielu turystów, ale jak to mówią: dla chcącego,...