gastronomia
-
Została prawdziwą sommelierką chleba. Pani Aleksandra zdobyła ten tytuł jako pierwsza w Polsce
Aleksandrze Bednarek udało się ukończyć roczny program w renomowanej niemieckiej szkole piekarnictwa o nazwie Akademie Deutsches Bäckerhandwerk Weinheim....
-
W dawnym budynku PKO BP powstaje Pałac Kota. Zmieści 1000 osób i zapewni rozrywkę oraz dobre jedzenie
W zabytkowym budynku przy ulicy Warszawskiej 7 w Katowicach trwają prace remontowe. Po ich zakończeniu miejsce to stanie się wyjątkowym punktem na mapie...
-
Tyle zarabiają pracownicy McDonald's. Stawka godzinowa to nie wszystko. Zatrudniają bez doświadczenia
Praca w McDonald's często jest wybierana przez osoby młode i z mniejszym doświadczeniem, choć nie tylko. Większość zainteresowanych zastanawia się jednak, na...
-
Polska kiełbasa podbija międzynarodową scenę. Jest jednym z najlepszych przysmaków świata [LISTA]
Polska kolejny raz została wyróżniona z powodu lokalnych przysmaków. Tym razem pod lupę wzięto wyroby mięsne, a w najlepszej dziesiątce uwzględniono popularn...
-
Dwie restauracje z Polski z tytułem "najlepszych". Prestiżowy konkurs wyłonił zwycięzców
Dwie restauracje z Polski zawojowały prestiżowy konkurs World Culinary Awards, stając się tym samym istotnym punktem na gastronomicznej mapie całego świata. ...
-
Polskie restauracje wśród najtańszych na świecie. Jest nowy ranking. Mamy 3 razy taniej
Najdroższe restauracja na świecie? Choć w postpandemicznym świecie zabrakło wielu lokali, które niegdyś zdobiły szyldem europejskie metropolie i mniejsze...
-
Tak sprawdzisz, czy w pociągu jest wagon gastronomiczny. Jeśli go nie będzie, możesz złożyć reklamację
Śpiesząc się na pociąg, czasami zdarza, że zapominamy o zabraniu ze sobą prowiantu. W takich sytuacjach bardzo często można polegać na usługach oferowanych w...
-
Pasażerowie nie chcą już fast foodów. Co jemy przed lotem? Ten napój stał się hitem
Czy na lotniskach szykuje się rewolucja? Takie wnioski można wysnuć z najnowszych badań przeprowadzonych w Wielkiej Brytanii. Wynika z nich, że na horyzoncie...
-
Podwyżki w Warsie mogą odbierać apetyt. Droższa nawet zwykła kawa, a za schabowego zapłacimy 43 złote
Oferta gastronomiczna Wars to dla wielu osób ratunek podczas długich podróży. Niestety w 2024 roku musimy liczyć się z tym, że skorzystanie z niej będzie...
-
Polskie lodziarnie przeszły kontrolę. Wyniki nie są najlepsze. Ponad 68 proc. ma coś na sumieniu
Kontrola jakości produktów spożywczych to ważna procedura, której celem jest zapewnienie, że konsumenci otrzymują produkty spełniające określone wymogi. Tym...
-
Zrozpaczony restaurator prosi o pomoc. Zapłaci 1300 złotych za znalezienie kelnera do jego bistro
Czy warto pracować w gastronomii? Praca ta ma swoje plusy i minusy, jak każda inna, a ostateczna ocena jest kwestią indywidualną. Okazuje się jednak, że w...
-
Kultowa warszawska cukiernia znów otwarta. Na powrót Misianki klienci musieli długo czekać
Na tę wiadomość Warszawiacy czekali od dawna. Po kilku latach przeciągających się remontów Misianka znów otwiera się w Parku Skaryszewskim. Budynek przeszedł...