Zdrowy zamiennik ciasteczek według Anny Lewandowskiej. Przepis na owsiane przysmaki bez grama cukru

Anna Lewandowska znana jest ze zdrowego podejścia do życia. Jej zamienniki słodyczy robią furorę nie tylko w sklepach. Celebrytka często podaje bowiem przepisy, jak wykonać je samodzielnie w zaciszu własnego domu. Tym razem podzieliła się przepysznymi i prostymi w wykonaniu ciasteczkami owsianymi.

Anna Lewandowska poza funkcją trenerki i influencerki, zasłynęła również prowadzeniem własnej marki "Foods by Ann", która tworzy zdrowe zamienniki popularnych przekąsek. Wśród swoich produktów ma między innymi kokosowe trufle, ciasteczka orzechowe oraz batony do kawy. Tym razem podzieliła się na swoim Instagramie przepisem na owsiany przysmak, który możemy przyrządzić wspólnie z dziećmi. Przepis jest wyjątkowo prosty i szybki w wykonaniu.

Zobacz wideo Czy Chodakowska kupiła kiedyś batona od Lewandowskiej? Dyplomatyczna odpowiedź

Anna Lewandowska podaje przepis na owsiane ciasteczka bez cukru. Pyszne i proste

"Foods by Ann" to linia produktów, składających się głównie ze zdrowych zamienników popularnych słodyczy. Anna Lewandowska proponuje przekąski bez dodatku cukru, glutenu oraz ulepszaczy. Poza sprzedażą swoich pomysłowych dań trenerka udostępnia również przepisy, które samodzielnie możemy wykonać w domu. Nie lada furorę robią jej owsiane ciasteczka bez cukru, które są wyjątkowo szybkie i proste w przygotowaniu. Co więcej, świetnie nadadzą się nie tylko na przekąskę do pracy i szkoły, ale również na domowe przyjęcia. Do ich przyrządzenia potrzebujemy naprawdę niewiele składników, dzięki czemu zdrowe danie wcale nie będzie nas sporo kosztować. Ponadto migdałowo-owsiane słodycze są doskonałym źródłem białka oraz błonnika pokarmowego. Zobacz, jak je przyrządzić.

 

Przepis na ciasteczka owsiano-migdałowe według Anny Lewandowskiej. Krok po kroku

Przygotowanie ciasteczek zacznijmy od zebrania wszystkich niezbędnych produktów. Składniki, które będą nam potrzebne, to: dwa dojrzałe banany, trzy łyżeczki pasty migdałowej, trzy łyżeczki migdałów w czekoladzie oraz 200 gram płatków owsianych. Najlepiej, jeśli produkty będą wysokiej jakości, od sprawdzonych dostawców. Wykonanie jest banalnie proste. Na początek dokładnie rozgniatamy banany widelcem tak, by osiągnąć gładką masę. Do papki dodajemy stopniowo płatki owsiane oraz pastę migdałową, cały czas dokładnie mieszając, aż do osiągnięcia regularnej masy. Następnie kroimy lub rozdrabniamy tłuczkiem migdały w czekoladzie. Niewielkie kawałki dodajemy do mieszanki. Teraz pola na przygotowanie blachy do pieczenia. Najlepiej, jeśli wyłożymy ją specjalnym papierem, by ciasteczka się nie przykleiły. Z masy formujemy kulki lub inny kształt, jaki nam odpowiada. Wykładamy je na blachę tak, by się nie dotykały. Całość pieczemy w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 15 minut. Jeśli do tego czasu się nie zarumienią, możemy nieco go wydłużyć. Po wyciągnięciu gotowych ciasteczek czekamy, aż ostygną i będą odpowiednie do zjedzenia. Możemy podawać je polane słodkim syropem, pastą migdałową lub masłem orzechowym.

Więcej o:
Copyright © Agora SA