rosół
-
Kiedy solić rosół? Jakie mięso dodać? Przepis na bulion dzieli i łączy od lat
Jak ugotować rosół? Jak powszechnie wiadomo, gości on na naszych stołach bardzo często. Wiele osób nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu bez pysznego bulion...
-
Nigdy więcej nie wyrzucisz mięsa z rosołu. Tę pastę pokochają wszyscy domownicy
Co zrobić z mięsa z rosołu? To pytanie zadaje sobie wiele osób, które nie chcą marnować jedzenia. Wielu z nas nie zdaje sobie sprawy z tego, że z kurczaka...
-
Ciągle gotujemy tak rosół. To duży błąd. Taki dodatek to ryzyko zatrucia
Rosół jest bez wątpienia najpopularniejszą zupą w Polsce. Przez lata powstało mnóstwo wersji przygotowania tej prostej, a zarazem niebanalnej w smaku potrawy...
-
Rosół z kury według przepisu Magdy Gessler. Sprawdź, w czym tkwi sekret idealnego smaku
Rosół z kury to tradycyjna zupa, która gości niemalże w każdym polskim domu. Bardzo często podawany jest na wszelkiego rodzaju przyjęciach jako jedno z...
-
Już więcej nie wyrzucisz mięsa z rosołu. Moja babcia robi z niego to przepyszne danie. Eko i pysznie
W niedzielne popołudnie wielu Polaków zastanawia się, co zrobić z mięsem z rosołu. Niestety - jak wiadomo - najczęściej po gotowaniu wywaru warzywa i mięso...
-
Nie wyrzucaj warzyw z rosołu! Lepiej zrób z nich drugie danie [GOTOWE POMYSŁY]
Warzywa nadają rosołowi intensywnego smaku, jednak po jego ugotowaniu nie są nam już potrzebne. Zamiast jednak spisywać je na straty, przygotujmy z nich...
-
Paulina postanowiła wyprawić wegańskie wesele. Goście mieli zaserwować jej prawdziwe piekło na Ziemi
Wesele jest jednym z najważniejszych dni w życiu młodej pary. Nic więc dziwnego, że chcą, by wszystko odpowiadało ich przekonaniom. Niestety, niektóre utarte...
-
Rosół - domowy, pyszny i aromatyczny. Smak podkręcą odpowiednio dobrane przyprawy
Rosół to dla wielu podstawa niedzielnego lub świątecznego obiadu. Tradycyjną zupę można przygotować na wiele sposobów. Niezależnie od preferencji najważniejs...