Magda Gessler zdradziła przepis na idealne mielone. Jeden składnik sprawi, że będą soczyste, jak nigdy

Kotlet mielony to jedno z tych dań, które Polacy uwielbiają jeść podczas niedzielnych obiadów. W internecie można znaleźć mnóstwo przepisów, jednak ten od Magdy Gessler niemalże "zwala z nóg". Poznaj sekretny przepis Magdy Gessler na kotlety mielone.

Magda Gessler to znana osobowość telewizyjna, pisarka, aktorka i co najważniejsze kucharka. Kobieta dla wielu osób jest inspiracją, szczególnie w kwestii przepisów na różne dania. W ostatnim czasie Gessler postanowiła zdradzić swój przepis na kotlety mielone. Jak się okazuje, aby były wyśmienite, wystarczy zwrócić uwagę na ten aspekt.

Zobacz wideo Magda Gessler vs Robert Makłowicz. Kto robi smaczniejsze naleśniki? Sprawdzamy Wybierz serwis

Więcej podobnych artykułów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl

Przepis na kotlety mielone według Magdy Gessler. Kucharka zdradziła sekret

Kotlety mielone dość często goszczą na polskich stołach. To pyszne danie, które zazwyczaj wykonywane jest z mięsa wołowego, smażone na patelni, a następnie podawane z pysznymi dodatkami np. w postaci ziemniaków i surówek. Jak się okazuje, złe przygotowanie mięsa i jego nieodpowiednia ilość może zepsuć cały smak dania. Jeden z najlepszych przepisów na kotlety mielone ma niezawodna Magda Gessler, która postanowiła podzielić się swoimi patentami. Najważniejsza tutaj jest ilość i jakość produktów.

Jak zrobić kotlety mielone? Patent Magdy Gessler działa cuda

Nie zawsze mamy czas, aby zmielić mięso w domu, dlatego coraz częściej wybieramy gotowe mięso mielone z marketu. Jak się okazuje, może być to jedną z przyczyn, dlaczego kotlety mielone wychodzą twardawe. Jak twierdzi Magda Gessler, najlepiej jest kupić mięso w kawałku i zmielić je w domu. Co ciekawe, znany autorytet kulinarny radzi, aby mieszać mięso wołowe z wieprzowym, zachowując odpowiednie proporcje — mięsa wołowego musi być o 1/3 mniej niż wieprzowego (800 g wieprzowiny, 500 g wołowiny). Na początek należy wyrobić mięso z wodą, co sprawi, że kotlety będą miękkie i pulchne. Jak do wielu innych dań, do kotletów mielonych także warto dodać przyprawy. Magda Gessler proponuje dodać 3 łyżki majeranku, a smak nabierz nowego wymiaru. Do kotletów znana kucharka dodaje jeszcze 3 zeszklone na maśle cebule, 1 czerstwą bułkę namoczoną w mleku, 2 jajka, olej, bułkę tartą, sól, pieprz. 

Może Cię zainteresować:
-Na koronacji wszyscy myśleli, że jest Meghan Markle w przebraniu. Teraz zdradza swoją tożsamość.
-Elżbieta Zapendowska ostro krytykuje "Bejba". Jej zdaniem piosenka Blanki jest beznadziejna.
-Lasy Państwowe ostrzegają. W Polsce pojawił się jadowity owad. Jego trucizna może być śmiertelna.

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.