szparagi
-
Jak mrozić szparagi? Kucharze zawsze robią to w ten sposób. Dzięki temu nie tracą smaku i są jędrne
Jeśli kupisz lub zbierzesz w ogrodzie nadmiar szparagów i nie chcesz ich od razu zjeść, możesz je zamrozić. Nie wkładaj jednak surowych warzyw od razu do...
-
Tak przygotowane szparagi smakują najlepiej! To obowiązkowa przekąska na grilla
Na przełom kwietnia i maja przypada początek sezonu na szparagi. Na grilla nadają się one idealnie z wielu powodów. Są bardzo smaczne i zdrowe, ich...
-
Niemiecki reporter dołączył na dzień pracy do Polaków. To napisał o naszych rodakach
Praca sezonowa może przybierać różną formę, ale jedną z najcięższych są zbiory warzyw i owoców. Reporter "Bild" postanowił spróbować swoich sił podczas jedne...
-
To jedno z najbardziej toksycznych warzyw. Polacy zajadają się nimi na potęgę
Szparagi od lat królują na polskich stołach. Zielone, białe, a czasem nawet fioletowe łodygi zachwycają smakiem i bogactwem wartości odżywczych. Ale czy wies...
-
Polacy jedzą je w sezonie kilogramami, pomimo tego że jest trujące. Lepiej nie przesadzać
Coroczny plebiscyt na najbardziej toksyczną roślinę został rozstrzygnięty. Na podium znalazło się warzywo, które od kilku lat zyskało dużą popularność wśród...
-
Szparagi na grilla to świetny dodatek do mięsa z rusztu. Pyszne, zdrowe i łatwe do przygotowania
Szparagi na grilla to ostatnio dość popularna przekąska. Sezon na szparagi trwa od połowy kwietnia, zatem warto włączyć to warzywo do swojej codziennej diety...
-
Niezwykłe znalezisko Włocha. Gigantyczne warzywo miało aż 4 metry. "Zjedliśmy go do pizzy z mozzarellą"
Szparagi to cenne, niskokaloryczne warzywo. Często uważane za luksus więc jadalne rzadko. Wyróżnia się ich trzy odmiany: zieloną, białą i fioletową. Pewien...